Τα Παιδεία Παίζει!!!


PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Σειρα παραμυθιών Νο1

Πρόσφατα σε παιδικό κανάλι άκουσα για κάποιες νέες σειρές παιδικών βιβλίων και έφριξα! Μα τι βιβλία βγάζουν σήμερα για τα παιδιά?!?!? Εγώ μεγάλωσα με κλασσικά παραμύθια!!! Από εκείνα που σου δίνουν διδάγματα ζωής!!! Με τη μυρωδιά του χαρτιού να μου γεμίζει τα ρουθούνια και τις πανέμορφες, πολύχρωμες εικόνες να με ταξιδεύουν σε μαγικούς κόσμους!!! Μαζί τους γέλασα, έκλαψα, ερωτεύτηκα πρίγκιπες και πάλεψα με δράκους!!! Ήταν βιβλία με τίτλους όπως "Ένα χαριτωμένο σκυλάκι" και όχι "Ο σπασίκλας" και " Η ξενέρωτη", ούτε μιλούσαν για "το κουτσομπολιό στις τουαλέτες" κτλ... Ακόμα φυλάω με λατρεία τα παραμύθια μου και ανυπομονώ να τα διαβάσω στα παιδιά μου ελπίζοντας πως θα νιώσουν κι αυτά την ζεστασιά που ένιωθα (και νιώθω ακόμα) εγώ!!!

Σήμερα λοιπόν σκέφτηκα να σας προτείνω μια πολύ όμορφη σειρά παραμυθιών! Ξέρω εκ των προτέρων πως είναι αρκετά δύσκολο να την βρείτε μιας και ο εκδοτικός τους οίκος αποφάσισε πως δεν είναι αρκετά "πιασάρικα" για να συνεχίσει να τα εκδίδει... Ελπίζω όμως, πως ψάχνοντας σε παλιά βιβλιοπωλεία κάτι θα βρείτε και πιστέψτε με, θα σας ανταμείψουν! Μακάρι να είχα ένα σκάνερ για να τα έβαζα σε ηλεκτρονική μορφή αλλά δυστυχώς δεν διαθέτω...

Η σειρά λοιπόν ονομάζετε "Μικρές Ιστορίες" και είναι από τις εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ. Αποτελείτε από 16 μικρά βιβλιαράκια οι τίτλοι των οποίων:

  1. Ένα χαριτωμένο σκυλάκι
  2. Το σκανταλιάρικο λαγουδάκι
  3. Το λυπημένο ποντικάκι
  4. Το άσπρο γατάκι
  5. Το καλύτερο σκιουράκι του δάσους
  6. Το αρκουδάκι ο Μπόμπυ
  7. Το ελεφαντάκι και το παράπονό του
  8. Το γατάκι που νόμιζε ότι ήταν ποντικάκι
  9. Η χήνα που ξεχνούσε
  10. Το μεταξένιο αλογάκι και το αυτοκίνητο
  11. Η αρκούδα, η αλεπού και τα ψάρια
  12. Ένα κουδούνι για τη γάτα
  13. Το σκιουράκι που ήθελε να πάει στην πόλη
  14. Το ποντικάκι που χόρευε
  15. Η μαμά Αρκούδα και τα αρκουδάκια
  16. Το έξυπνο κριάρι


Εμένα δυστυχώς από την σειρά μου λείπουν το 6, 13, 14 και 15 αλλά αν ενδιαφέρεστε για τα παραμυθάκια και δε μπορέσετε να τα βρείτε, αφήστε μου ένα σχόλιο κι εγώ ευχαρίστως θα δημοσιεύσω τις ιστορίες που έχω χωρίς την όμορφη βέβαια εικονογράφηση τους...

Α.Γ.Selena

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Nαι! Θα θέλαμε αν σου είναι εύκολο να τα δημοσιεύεις! Είναι καλό γιατί κάτι θα έχουμε να διαβάζουμε και κάτι θα μπορούμε να λέμε και στα ανιψάκια μας!

Ούτε σωστα παιδικά βιβλία υπάρχουν σημερα, όπως ούτε και σωστα παιδικά προγράμματα στην τηλεοραση! Και μετά αναρωτιόμαστε γιατι οι ψυχούλες τους καταστρέφονται...!

Σε ευχαριστούμε πολύ!
Θ.

A.G.Selena είπε...

Θ. μου καλωσήρθες!!!

Έχεις απόλυτο δίκιο!!! Μήπως οι δικές μας δεν όμως καταστρέφονται με αυτά που βλέπουμε??? Γι' αυτό κι εγώ έφτιαξα τον δικό μου παραμυθόκοσμο! Τον προτιμώ από την ασχήμια που κυκλοφορεί...

Λοιπόν θα φροντίσω να τις ανεβάσω μία μία σύντομα! Ίσως αύριο-μεθαύριο να βάλω την πρώτη :)

Εγώ σε ευχαριστώ!
Εις το επανιδείν!

Ανώνυμος είπε...

Έχεις απόλυτο δίκαιο!
Ναι, απλά να μην χάνεσαι μέσα σε αυτό!ΌΛα με μέτρο! λεει ο σοφός λαος!

Να είσαι καλά!:)

Καλό σου βράδυ!

A.G.Selena είπε...

Ε όχι οκ! Είπαμε! Όλα με μέτρο όπως λες! Απλά όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα να βγω ή να κάνω κάτι άλλο προτιμώ να ταξιδεύω εδώ παρά να βλέπω σκουπίδια της τηλεόρασης, των περιοδικών κτλ κτλ... :) Ευχαριστώ πάντως ;)

Καλό βράδυ και σε σένα :)

Θαλασσινή είπε...

Συγχαριτηρια για το blog
εχω κι εγω κάποια παραμυθια της σειρας ..ειναι πολυ ομορφα.

A.G.Selena είπε...

Καλώς την Θαλασσινή :) Αλήθεια?!?!? Πόσο χαίρομαι :) Μην μου πεις ότι έχεις αυτά που μου λείπουν??? Αν ναι τότε θα σε παρακαλούσα να τα ανεβάσεις να τα διαβάσω κι εκείνα :)

Χάρηκα :) Φιλιά πολλά